СТАНИ ПАРАШУТИСТ

За да се докоснете до парашутизма, има няколко метода.

Най-лесният от тях е скокът тандем – имате нужда само от желание, хубаво време и спортни обувки. Скокът се осъществява заедно с инструктор, към когото сте закачени и който върши цялата работа, а за Вас остава само да се изживеете усещането. При тандемния скок инструкторът Ви помага да излезете на вратата, запазва стабилната позиция по време на падането, отваря парашута, управлява го и го приземява, а Вие се возите безгрижно.

 Ако искате да скачате сами и да се насладите какво можете да постигнете със собственото си тяло – за Вас е т.нар. AFF курс. Името идва от Accelerated Free Fall – това е най-бързият начин да се научите да бъдете стабилни по време на свободното падане. Курсът включва теоретична подготовка и 7 скока, всички заснети на видео и брифинг и дебрифинг преди и след всеки скок.

За три дни с хубаво време спокойно можете да станете част от парашутния свят.

След 25-тия скок и като придобиете увереност и умения, можете да кандидатствате за „А” лиценз и да станете лицензиран парашутист. БСА работи по правилата на USPA, т.е. лицензът, който ще Ви одобрим, ще бъде валиден в цял свят.