Safety Day 2014

08.03.2014
Safety Day 2014 се проведе на 8 март в София в присъствието на начинаещи и опитни парашутисти, инструктори и любители. 
Освен интересни и поучителни видеа с пълни и частични откази, председателят на БСА Христо Киликчиев представи и статистиката за 2013 на USPA с нещастни случаи и причините за тях. Най-важните правила, след получаването на "А" лиценз също бяха разяснени.


Всички присъстващи членове получиха нашивка с логото на БСА и имаха възможност да си поръчат персонализирана тениска. Екипировката продължава да бъде на разположение за използване безплатно, а всички курсове, организирани от БСА са с 50%%%% намаление за членовете на Асоциацията, отново имаме и отстъпка от задължителната застраховка отговорност към трети лица. 
По интерактивен начин си припомнихме правилата за безопасност - тест с въпроси донесе награди на най-бързите и най-досетливите, като нямаше въпрос, на който никой да не може да отговори, а стимулиращите подаръци от Cypress, M.A.R.S. и БСА провокираха бързо мислене.

Беше разяснено и какви са новостите при използване на екипировката на БСА за новия сезон, както и нови правила и как се запазва място в полет, организиран от Skydive Sofia. 
Членовете на управителния съвет Стоян Стоянов, Руси Христозов и Николай Николов направиха отчет за извършените дейности и направени разходи през 2013г., и представиха програмата и целите на БСА за 2014. Очакват ни поне два курса - Senior Rigger и Canopy Control & Piloting, водени от международни специалисти, разширена програма за използване на оборудването и повишаване на квалификацията, както и стартирани разговори за съвместна дейност с Българската армия. 
След края на събитието, имаше възможност за даване на препоръки и идеи от членовете, неформални разговори и планове за новия сезон.
 
 

 

Последни новини

Искате ли да усетите летенето и да планирате с помощта на собственото си тяло? Предлагаме...
прочети цялата новина

Искате ли да усетите летенето и да планирате с помощта на собственото си тяло? Предлагаме...
прочети цялата новина

За поредна година за начало на сезона в София се проведе семинар под егидата на Американската...
прочети цялата новина